perjantai 21. joulukuuta 2012

Facebookin nuorisotyön yhteisösivun tuunausta
Yhteisösivu kannattaa luoda itse, jolloin omistajuus on sinulla ja seurakunnallanne.

Yhteisösivun nimi
Mieti onko Egyptin korven seurakunnan nuorisotyö sellainen nimi josta moni haluaisi tykätä.
Voisiko se olla Egyptin korven seurakunnan nuoret, seurakuntanne nuorisotilan nimi tai muu brändätty nimi. Yhden tai kahden sanan pituiset yhteisösivujen nimet ovat helpoimpia muistaa ja kertoa toisille.

Profiilikuva
yhteisönne logo tai nimi kuvana. Suosi yhteisönne logoa tai nimeä kuvana. Vältä kirkon tai rakennuksen kuvaa, se voi luoda kylmän ja byrokraattisen vaikutelman.

Kansikuva 851 x 315
Kannattaa ottaa laadukas kuva, joka luo iloista ilmettä sivullenne. Kansikuvalla voit tuoda sivullenne ajankohtaisuutta, ottamalla huomioon vaikka kirkkovuoden suuret juhlat.  Kannattaa miettiä, että laitatko nuoria tai muiden ihmisten kasvokuvia kanteen, vaikka kuvausluvat alaikäisiltä olisivatkin olemassa. Kuvaan ei välttämättä pääse kaikki seurakuntanne nuoret tai kenties et ole tiennyt pyytää kaikkia mukaan.

Tietoja-laatikko
Kerro, mikä yhteisö on kyseessä ja etenkin jos sivunne nimestä ei voi päätellä mistä seurakunnasta on kyse.

Tabit
Laatikot, joissa on kuvat, tykkäämiset, kartta, tapahtumat ja mitä vain vielä keksit.
Tabeja voi luoda itse tai vaikka laittaa seurakuntanne youtube-kanava tabiksi.
Tapahtuma-tabia kannattaa käyttää aktiivisesti etenkin retkien ja konserttien mainonnassa.

Tykkäämiset
Käy tykkäämässä Kirkko Suomessa sivusta ja lisäksi toisista seurakunnista sekä kaupungin tai kunnan nuorisotalojen sivuista.

Päivitykset
Päivitä riittävän tiheään esim. 4-5 kertaa viikossa ja kuitenkin max 2-3 kertaa päivässä. Jaa päivitysvastuu riittävän monelle työntekijälle. Voit antaa myös nuorille päivitysvastuuta. Opasta päivitysten teossa ja anna nuorelle esim. sisällönluojan oikeus hallintapaneelista. Vältä päivittämisessä pelkkää tiedottamista.

Kuvapäivitykset ovat usein suosittuja.  Muista kuitenkin tekijänoikeudet, sillä toisten ottamia kuvia et voi julkaista ilman lupaa. Päivitykseen kannattaa merkitä mistä kuva on. Esim. Kuva: Yhteisö sivunne nimi (jos et halua omaa tai toisen nimiä julkiseksi) tai Kuva: Morquefile (josta saa vapaasti ottaa käyttöön kuvia). Voit myös jakaa toisen yhteisösivun tekemiä kuva- tai videopäivityksiä

Korosta muiden julkaisuja (tähti)
Pyydä jotakin nuorta puffaamaan nuorten iltaanne ja korosta se seinälle. Tällä hetkellä se onnistuu siten, että menet keskellä olevaan vetovalikkoon, josta voit valita muiden julkaisut ja sen jälkeen julkaisussa näkyy tähti. Tähdestä painamalla se näkyy kohokohtana seinällänne.


Tässä muutama  vinkki...

-Delila Myyry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti